Online Gitaarpartijen

Op maat gemaakte gitaarpartijen voor jouw project, via het internet

Niets is zo leuk als de dag doorbrengen in een grote studio. Ik heb het geluk dat ik al in veel van Nederlands beste studio’s heb mogen werken; Wisseloord, Bullet Sound, Power Sound, Zeezicht etc. Echter; anno 2013 is de realiteit dat ik voor de meeste projecten evengoed of beter af ben in mijn eigen studio. Alles wat nodig is om goedklinkende gitaarpartijen op te nemen heb ik in mijn studio binnen handbereik, ik kan er snel werken, ik heb veel verschillende instrumenten tot mijn beschikking en het is makkelijk om in een later stadium nog een aanpassing te maken. Het versturen van bestanden kan zich helemaal via het internet afspelen.

Hoe werkt het?

Het emailen van een mp3 bestand van redelijke kwaliteit is al genoeg om aan de slag te gaan. De sessie kan doorgesproken worden via de telefoon, Skype of email maar het is ook mogelijk om de opname bij te wonen. De door mij opgenomen tracks kunnen in ieder gewenst formaat verstuurd worden via bijvoorbeeld wetransfer. Ook zorg ik ervoordat ik van elke partij ook een clean di spoor opneem zodat er later gereamped kan worden.

Een aantal voorbeelden:

Lens Flare van EON’s Analogue/Digital EP; de bas en drumtracks zijn ingespeeld in de Bullet Sound Studio; de gitaarpartijen heb ik in mijn studio gedaan:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Hieronder een voorbeeld van een internationale spoedklus. De in de Londen gevestigde componist Moritz Schmittat kreeg rond het middaguur de details voor een pitch voor een reclame van een grote Duitse bank met het verzoek om diezelfde dag nog met een voorstel te komen. Een paar uur later stuurde hij mij een opzet waarop ik de gitaarpartijen in Utrecht inspeelde terwijl hij in Londen verder werkte aan het arrangement en de mix. Voor het eind van de middag stuurde ik hem de definitieve gitaarpartijen op en diezelfde dag nog was er een gemixte en gemasterde versie richting de opdrachtgever in Duitsland:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

In deze video zie je me in mijn studio aan het werk met veel van mijn instrumenten: